Raadgeving door als jij graag wilt blijven doorwerken na je pensioen en/of AOW

Ben je inmiddels met pensioen? Of ontvang je een AOW-uitkering? Maar wil je het liefste gewoon blijven doorwerken na je pensioen? Als jij je na je 65e nog nuttig wilt maken en door wilt werken, dan is het fijn om te weten dat er uitzendbureaus bestaan. Dit zijn bureaus die 65-plussers helpen om passend werk te vinden, zodat zij nog een doel hebben en hun talenten kunnen inzetten. Maar waar dien je op te letten als je een uitzendbureau zoekt? In dit artikel delen we vijf tips die jou kunnen helpen bij het vinden van een uitzendbureau dat bij jou past.

Doe research

Voordat je je inschrijft bij een uitzendbureau, is het belangrijk om onderzoek te doen naar verschillende bureaus. Ga bijvoorbeeld na of bepaalde bureaus al langere tijd bestaan en wat hun reputatie is. Lees reviews en vraag in je omgeving of er mensen zijn die ervaring hebben met uitzendbureaus. Zo krijg je een beter beeld van welk bureau bij jou past.

Schrijf je in bij meerdere bureaus

Inschrijving bij meerdere uitzendbureaus vergroot de kans op werk aanzienlijk. Zo kan het voorkomen dat het ene bureau geen werk voor je heeft, terwijl het andere bureau wel mogelijkheden heeft. Inschrijven bij verschillende bureaus is in dat geval een slimme zet.

Let op de bemiddelingskosten

uitzendbureaus rekenen vaak bemiddelingskosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het bemiddelen tussen jou en eventuele werkgevers. Let bij het zoeken naar een bureau goed op de hoogte van deze kosten en wat er precies bij deze kosten is inbegrepen.

Vraag naar persoonlijke aandacht

Als jij je inschrijft bij een uitzendbureau, dan is het fijn om persoonlijke aandacht te krijgen. Een bureau dat tijd neemt voor jou en jouw wensen en vaardigheden serieus neemt, is vaak een betere keuze. Vraag daarom bij de inschrijving of het bureau aandacht heeft voor jouw persoonlijke situatie.

Informeer naar de werkzaamheden

Ieder uitzendbureau heeft zijn eigen werkzaamheden en opdrachten. Informeer daarom bij het bureau naar de soorten werkzaamheden waarvoor jij in aanmerking komt. Het is fijn als deze werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen en vaardigheden, zodat jij het werk met plezier kunt uitvoeren.

Samenvatting 

Er zijn dus verschillende zaken waar je op dient te letten als je een uitzendbureau zoekt. Door research te doen, je in te schrijven bij meerdere bureaus, te letten op de bemiddelingskosten, te vragen naar persoonlijke aandacht en te informeren naar de werkzaamheden, vergroot je de kans dat je een geschikt bureau vindt. Zo kun jij als 65-plusser nog jarenlang met plezier blijven werken en je talenten inzetten.

Bron: Actief65+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven